How Barley Helps Reduce Creatinine for Diabetic Kidney Disease ?
கொலஸ்ட்ரால் அளவை கட்டுப்படுத்த விரும்புவோருக்கு பார்லி ஒரு கண்கண்ட மருந்தாகும். அதில் காணப்படும் பீட்டா குளுக்கான் என்ற கரையக் கூடிய நார்ச்சத்து கொலஸ்ட்ராலை குறைப்பதில் முக்கிய பங்கு வகிக்கிறது. இதேப் போன்ற நார்ச்சத்து மற்ற வகை முழு தானியங்களிலும், பழங்கள் மற்றும் காய்கறி களிலும் காணப்படுகிறது. இருப்பினும் மற்ற முழு தானியங்களைக் காட்டிலும் பார்லியில் தான் பீட்டா குளுக்கான் அதிகமாக உள்ளது. இதயத்துக்கு கெடுதல் செய்யும் எல்.டி.எல். என்ற கொழுப்பை பார்லியானது 8 முதல் 17.4 சதவீதம் வரை குறைக்கிறது என்று ஆய்வில் கண்டுபிடித்து உள்ளனர்.
ஆனால் பார்லியின் இந்த அதீத் சக்தி நம்மில் பலருக்கு தெரிவதில்லை. இதனால் மற்ற முழு தானியங்களுடன் ஒப்பிடும் போது பார்லியின் பயன்பாடு குறைவாகவே உள்ளது.
ஆகையால் கொலஸ்ட்ரால் குறைய விரும்புபவர்கள் பார்லியை அதிகமாக பயன்படுத்துவது நன்மை பயக்கும்.
Diabetes is the leading cause of kidney damages and chronic kidney disease. For diabetic kidney disease patients, the very root cause of high creatinine is renal damages and renal dysfunction due to long term high blood sugar levels.
Therefore to reduce creatinine levels effectively, it is necessary to control diabetes, repair renal damages and improve renal functions so as to enhance the renal excretory ability to discharge excess creatinine and other wastes from the blood.
Barley has been found to be a kidney-friendly and diabetes-friendly food. It can help control diabetes and kidney damages so as to help reduce high creatinine levels to a certain degree.
Barley contains rich fibers which can help prevent blood sugar levels from rising too high so as to prevent further renal damages and control high creatinine levels. These fibers can also help to treat digestive and gastrointestinal disorders such as constipation, diarrhea, hemorrhage which are very common among kidney disease patients with high creatinine.
Renal dietitians have advised that diabetic kidney disease patients should avoid refined flour. It is better to replace refined flour and foods with whole grains like barley, whole wheat, oats, etc.
Besides, barley has many other health benefits to diabetic kidney disease patients. Barley is a good kidney cleanser and it can help cleanse the kidneys and at the same time flush more wastes and toxins from the kidneys. This can to a certain degree help reduce creatinine.
Barley can help lower cholesterol level, prevent the formation of stones in the gall bladder, prevent heart diseases, cancer and relieve the symptoms of asthma and arthritis, etc.
Though barley can help reduce high creatinine levels and it has so many benefits, it is not a cure for diabetes or kidney disease, therefore patients should not put all the hope to barley and more effective treatment is needed.
High creatinine means that renal functioning tissues have been impaired and renal functions have been affected, therefore more effective treatment such as Micro-Chinese Medicine Osmotherapy is needed to help repair renal damages and recover renal functions so that excess creatinine can be discharged and high creatinine can be reduced.
கொலஸ்ட்ரால் அளவை கட்டுப்படுத்த விரும்புவோருக்கு பார்லி ஒரு கண்கண்ட மருந்தாகும். அதில் காணப்படும் பீட்டா குளுக்கான் என்ற கரையக் கூடிய நார்ச்சத்து கொலஸ்ட்ராலை குறைப்பதில் முக்கிய பங்கு வகிக்கிறது. இதேப் போன்ற நார்ச்சத்து மற்ற வகை முழு தானியங்களிலும், பழங்கள் மற்றும் காய்கறி களிலும் காணப்படுகிறது. இருப்பினும் மற்ற முழு தானியங்களைக் காட்டிலும் பார்லியில் தான் பீட்டா குளுக்கான் அதிகமாக உள்ளது. இதயத்துக்கு கெடுதல் செய்யும் எல்.டி.எல். என்ற கொழுப்பை பார்லியானது 8 முதல் 17.4 சதவீதம் வரை குறைக்கிறது என்று ஆய்வில் கண்டுபிடித்து உள்ளனர்.
ஆனால் பார்லியின் இந்த அதீத் சக்தி நம்மில் பலருக்கு தெரிவதில்லை. இதனால் மற்ற முழு தானியங்களுடன் ஒப்பிடும் போது பார்லியின் பயன்பாடு குறைவாகவே உள்ளது.
ஆகையால் கொலஸ்ட்ரால் குறைய விரும்புபவர்கள் பார்லியை அதிகமாக பயன்படுத்துவது நன்மை பயக்கும்.
Diabetes is the leading cause of kidney damages and chronic kidney disease. For diabetic kidney disease patients, the very root cause of high creatinine is renal damages and renal dysfunction due to long term high blood sugar levels.
Therefore to reduce creatinine levels effectively, it is necessary to control diabetes, repair renal damages and improve renal functions so as to enhance the renal excretory ability to discharge excess creatinine and other wastes from the blood.
Barley has been found to be a kidney-friendly and diabetes-friendly food. It can help control diabetes and kidney damages so as to help reduce high creatinine levels to a certain degree.
Barley contains rich fibers which can help prevent blood sugar levels from rising too high so as to prevent further renal damages and control high creatinine levels. These fibers can also help to treat digestive and gastrointestinal disorders such as constipation, diarrhea, hemorrhage which are very common among kidney disease patients with high creatinine.
Renal dietitians have advised that diabetic kidney disease patients should avoid refined flour. It is better to replace refined flour and foods with whole grains like barley, whole wheat, oats, etc.
Besides, barley has many other health benefits to diabetic kidney disease patients. Barley is a good kidney cleanser and it can help cleanse the kidneys and at the same time flush more wastes and toxins from the kidneys. This can to a certain degree help reduce creatinine.
Barley can help lower cholesterol level, prevent the formation of stones in the gall bladder, prevent heart diseases, cancer and relieve the symptoms of asthma and arthritis, etc.
Though barley can help reduce high creatinine levels and it has so many benefits, it is not a cure for diabetes or kidney disease, therefore patients should not put all the hope to barley and more effective treatment is needed.
High creatinine means that renal functioning tissues have been impaired and renal functions have been affected, therefore more effective treatment such as Micro-Chinese Medicine Osmotherapy is needed to help repair renal damages and recover renal functions so that excess creatinine can be discharged and high creatinine can be reduced.